Veel gestelde vragen 

Heb je na het lezen van de website en het beleidsplan (link naar document) vragen? Hieronder vind je antwoord op veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een mail via info@dreamkeeper.nl  

Hoe werkt investeren in DK? Kan het bij de stichting? Kan het ook per project? Hoe houden jullie toezicht welke investering waar heen gaat?

Binnen Stichting Dreamkeeper werken we met het ronde tafel principe. Dat betekent dat ons uitvoerend team samenwerkt met het bestuur, de adviseurs en initiatiefnemers. Beslissingen worden gezamenlijk genomen. Wanneer je investeert in Stichting Dreamkeeper kan jouw investering voor alle projecten worden ingezet. Wil je een grotere investering doen, dan kan deze op aanvraag voor een speciaal project worden ingezet.  

Kan ik geld doneren?

Je kunt via deze pagina (link naar donatie pagina) een donatie doen, op basis van ideal,  bankoverschrijving of middels het doneren van bitcoins

Heeft DK een anbi status?

Ja zeker, hier (link naar anbi-status pagina) lees je er meer over 

Waar betalen jullie de overhead kosten van en hoe zorgen jullie dat dit toekomst bestendig is?

Een minimaal percentage van de donaties wordt ingezet om de organisatie te bekostigen.  

Waar wordt mijn investering voor gebruikt?

Jouw investering of donatie kan zowel gericht zijn op een project waar jij je betrokken bij voelt, als wel als investering voor alle lopende projecten binnen Dreamkeeper. Via deze link kan je zowel eenmalige als langlopende donaties doen, per project of voor de gehele stichting. Uiteraard nemen we je graag mee in hoe we alle financiën bijdragen aan de realisatie van de projecten. Dat doen we middels onze nieuwsbrief, het jaarlijks rapport en op aanvraag in gesprek met de investeerders.   

Wat is het rendement op mijn investering?

We kiezen ervoor om met donaties te werken. Het is mogelijk dat je betrokken raakt bij een project om daar jouw bijdrage te leveren, wat een diepere vervulling geeft. Ook nemen je graag mee binnen de mogelijkheden die we vanuit de stichting hebben met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Hiervoor gaan we graag met je in gesprek om een gepersonaliseerd traject in te plannen die voor beide partijen kloppend is ten overstaande van jouw donatie. In een aantal projecten is het mogelijk om certificaten als aandeelhouders aan te schaffen, dit wordt dan bij het betreffende project vermeldt.  

Waar halen jullie het geld vandaan voor de te realiseren projecten?

Middels eenmalige en lang lopende donaties. Met uitzondering voor grote projecten waar het mogelijk voor is dat we ook bijdragen in de vorm van rente-vrije leningen en/of werken met certificaten. Dit wordt dan aangegeven op de pagina; lopende projecten. (in de toekomst; link naar pagina waar de lopende te realiseren projecten zichtbaar zijn)  

Hoe ziet het businesplan van een droom/project eruit?

Wanneer jouw aanvraag voor het indienen van je droom goedgekeurd is ontvang je van ons een basis projectplan. Dit biedt het fundament voor alles dat nodig is om zowel je droom op te richten binnen bijvoorbeeld het KvK als informatie die wij vanuit de stichting nodig hebben om je te ondersteunen. 

Welk zeggenschap heb ik als investeerder?

Investeerders hebben geen zeggenschap over lopende projecten. Wel kan je aan de voorkant aangeven aan welk project je wilt doneren.  

 

Ben ik als investeerder mede-eigenaar van een project?

Nee, je bent geen mede-eigenaar. We zien het als een win-win situatie dat zowel de dromer als de investeerder door hun handeling een bijdrage leveren aan een wereld waarin verbinding, harmonie en vreugde centraal staan. Tenzij anders besproken staan de investeerder en het project los van elkaar.  

Op welke wijze geef ik mijn investering aan bij de belastingdienst?

Als je vanuit privé investeert, dan geef je de certificaten op in box 3. Je mag voor de waarde de verkrijgingsprijs hanteren. Als je zakelijk investeert, dan kan het zijn dat je de certificaten anders opgeeft. 

Wie kan er een droom/project indienen?

Iedereen die vanuit intentie niveau een droom inbrengt die bijdraagt aan de eigen vreugde en vervulling in lijn met onze waarden. 

Hoe bepalen jullie of mijn droom bij jullie wordt aangenomen als te realiseren project?

Zoals op de website en in het beleidsplan te lezen zijn hebben we daarvoor een aantal richtlijnen opgesteld die hier te lezen zijn: Download beleidsplan

Waarin ondersteunen jullie te realiseren dromen?

Afhankelijk van wat het te realiseren project nodig heeft brengen wij onze expertise in. We begeleiden je van begin tot het moment dat je droom gerealiseerd is en ook blijvend kan bestaan. Samen onderzoeken we na het indienen van jouw droom wat de route tot realisatie wordt.  

Waarom is Dreamkeeper nodig?

Vanuit jarenlange ervaring binnen een vernieuwende onderwijsinstelling en gezondheidscentrum in natuurgeneeskundige therapie en bewustwording zien we mensen bij ons binnenkomen die groots dromen, maar niet altijd weten waar te beginnen. Ze missen de skills het in de markt te zetten, vaak ook de financiën en de aanvliegroute daarnaartoe. Maar juist dit zijn de mensen die niets liever willen dan hun bijdrage aan een nieuwe wereld in te brengen, klein of groot. Wij geloven in de kracht van samen. Twee kunnen meer dan een. Dus bundelen we talenten; dromers ontmoeten mensen die goed zijn in inkomsten generen en therapeuten en coaches dragen hun steentje bij om de skills bij te schaven naar een geniale potentie. Zo creëren we samen een wereld waar dromen verwezenlijkt worden en magie leeft. 

Dreamkeeper verwezenlijkt dromen.   

Over Ons

Stichting Dreamkeeper verwezenlijkt dromen. Lever je bijdrage door te doen waar je blij van wordt en samen creëren we een wereld beyond imagination. 

Pagina's

DreamCreators

DreamFunders

DreamBelievers

Doneren

Over Dreamkeeper

Contact

Contact

Stichting Dreamkeeper

Koningsweg 29D
3762 EA Soest

info@stichtingdreamkeeper.nl

Copyright © 2024